50.000 kr. i tilskud til IT-sikkerhed!

SMV:Digital der hjælper virksomheder med digitale projekter, åbner d. 17 marts for en pulje omkring Digital sikkerhed og ansvarlig dataanvendelse. Her kan man søge om en tilskuds voucher på 50.000 kr. til privat rådgivning. Så det betyder at, virksomheder der overvejer at få bedre styr på deres IT-sikkerhed, nu kan få et tilskud på op til 50.000 kr.

Det er vel en god ide?

Ja, jeg mener faktisk det er en fantastisk god ide. Der er jo rigtig mange virksomheder, som er usikre på, om deres IT-sikkerhed er tilstrækkelig.

Det handler om en plan.

Jeg oplever ofte, at virksomheder rigtig gerne vil købe sig til løsninger. Men dette forløb er netop lagt an på at man bruger tid på:

  1. At få overblik og status på det nuværende setup.
  2. At udfærdige en plan for hvor man gerne vil hen.
  3. At beskrive hvordan man kommer derhen.

Hvordan kommer jeg igang?

  1. Læs om Tilskud: Digital sikkerhed og ansvarlig dataanvendelse: Tilskudsvoucher på 50.000 kr. til privat rådgivning | SMV:Digital
  2. Download skabelon til forberedelse af ansøgning og udfyld denne sammen med rådgiveren. Så er du klar til at søge d. 17 marts online, og godkendelsen skulle komme indenfor 5 uger.

Hvordan vil et typisk forløb se ud?

Det afhænger jo af virksomhedens nuværende status og modenhed i relation til IT-sikkerhed. Har du styr på det hele, eller er der områder du er i tvivl om? Under alle omstændighed vil jeg foreslå, at du prøver at tage sikkerhedstjek testen.

Sikkerhedstjekket-Testen.

Brug tiden på at besvare spørgsmålene. Den kommer ikke rundt om alt, men giver et godt overblik. Jeg vil foreslå, at du udfylder den sammen med rådgiveren, så i har en fælles reference ramme. Den er en del af Virk.dk Sikkerhedstjekket – Testen.

Hvis i udfylder den sammen, vil man få en god dialog omkring svarene, hvilket giver et godt indblik for rådgiveren i virksomhedens nuværende IT-sikkerheds niveau. Resultatet giver et godt udgangspunkt for næste skridt.

PS: Da testen er anonym, skal du huske at gemme den. Det kunne også være interessant på et senere tidspunkt at tage testen igen og sammenligne resultaterne.

Risikovurdering.

Igen baseret på modenhed, vil en Risikovurdering give et indblik i virksomhedens nuværende appetit på risiko.

Her kan man bruge et gratis værktøj fra virk.dk IT-risikovurderingsværktøj, der udfyldes sammen med rådgiveren. Den dækker disse områder:

  1. Enheder
  2. Applikationer og tjenester
  3. Brugere
  4. Netværk
  5. Data

Næste skridt.

Resultaterne af de to ovenstående giver:

  1. Overblik og status på nuværende setup.
  2. Mulighed for at udfærdige en plan for hvor man vil hen.
  3. Overordnet beskrivelse af hvordan man kommer derhen.

Hvor finder jeg en rådgiver?

Den rådgiver du vælger at bruge, skal være godkendt af SMV:Digital. Jeg er godkendt til dette, men du kan også søge på listen her.