Hvor er dine bilnøgler?

Sommerferie, så hvem gider skrive eller læse om GDPR og IT-sikkerhed. Så denne artikel, bliver med fokus på en privat oplevelse.

Hvor er mine nøgler?

Det er et af mine faste spørgsmål. Hvis du spørger mine kone eller børn, vil de sige, at når jeg om morgen var gået ud til bilen, gik der 2 minutter, før jeg kom ind igen, for at hente bilnøgler, pung eller mobiltelefon. Jeg finder dem som regel indenfor kort tid.

Værre er hvis man ikke kan finde sine bilnøgler. Jeg spurgte hos mekanikeren hvad en ny nøgle koster. 2.600,- kr.! Det kunne jo også være en ekstra nøgle, man har lagt et hemmeligt sted, men ikke lige kan huske hvor.

Mange andre ting.

Der er mange andre ting, som jeg nødig vil miste. Eller hvis de blev stjålet, ville jeg rigtig gerne have en mulighed for at se, hvor de befinder sig.

Jeg købte…..

et sæt med 4 x Apple Airtags. En lille dims på størrelse med en “tyk” femmer. Den kan enten blot lægges i pungen, eller hænge som vedhæng til nøgler etc.

Hvordan virker det?

Når en Airtag er i nærheden af din egen iPhone, vil du kunne se at den er i nærheden. Og nyere iPhones, 11 ->, vil også guide dig med hvor mange meter væk og hvilken retning du skal bevæge dig for at finde den. Samtidig kan du vælge at bede den udsende en høj lyd, så du også på den måde kan lytte dig frem til den.

Hvad kan det også bruges til?

Hvis du nu har tabt eller fået stjålet en dims med en Airtag, så melder du den mistet inde i Find app’en, og giver besked om hvad der skal ske, når den lokaliseres.

 1. Fortæl mig, når den er fundet.
  Jeg modtager en notifikation, når lokaliteten bliver tilgængelig
 2. Lås til Pardannelse.
  Denne er forbundet med dit Apple-ID, så igen andre kan oprette pardannelse med den.
 3. Læg en besked.
  Angiv et telefonnummer eller en e-mailadresse, så den person der finder din genstand, kan kontakte dig.

Så jeg har nu valgt at nøgler, pung, rygsæk, kamera med mere har en Airtag. Jeg har faktisk også lagt en skjult i min bil. … det kræver selvfølgelig at der er en iPhone i nærheden, men mon ikke også tyven har iPhone? 😉

Du skal bruge

 1. Appen som du bruger til at finde andre personer, dine Apple dimser og genstande
 2. Apple Airtags
Læs videre

iPhone iOS 14.5

Vil du spores skal du sige ja

Apple har valgt at fokusere endnu mere på brugerens privatliv. Rygtet siger, at den iOS 14.5, iPad OS 14.5 og TVos 14.5, som vi kommer til at installere i nærmeste fremtid, vil ændre på hvordan Apps kan sporer dig.

Som jeg skrev i et tidligere nyhedsbrev, Ved du hvad dine Apps opsamler af data om dig?, er det meget forskelligt hvad apps opsamler, og sporer i din adfærd. Denne nye privacy mulighed hedder App Tracking Transparency (ATT).

Fra version 14.5 vil du blive mødt af en pop up, som vil sige noget i retning af “x vil gerne have tilladelse til at spore dig på tværs af apps og websteder, der ejes af andre virksomheder. Dine data vil blive brugt til at levere personlige annoncer til dig.”

Så det nye er, at du skal tilvælge sporing for at modtage bruger tilpassede annoncer.

Facebook har selvfølgelig udtrykt deres utilfredshed med denne nye feature, da netop tracking af personers adfærd, er den stor del af deres annonce forretning. Sådan kan udgivelsen af Apple iOS 14 påvirke dine annoncer og din rapportering (linken KRÆVER, at du accepterer Facebook’s cookies)

Nå, men jeg ved godt, hvad jeg vælger når muligheden kommer 😜

Åben telefonen med uret når du bærer mundbind 😷

Nyere iPhone’s hvor man åbner iPhone ved hjælp af ansigtskendelse, har ikke virket hvis du bar mundbind. Med iOS 14.5 og et opdateret Apple Watch, vil du kunne åbne iPhone ved tryk på Apple Watch.

Læs videre

”Støjfri” browsing på iPad, iPhone og Mac

– Slip for annoncer i Safari på iPhone, iPad og Mac

Svenskeren Joel Arvidsson har udviklet en udvidelse HUSH til Safari for iPad, iPhone og Mac. Udvidelsen giver en mere “ren” oplevelse, og her ser jeg ikke længere reklamer og får langt færre pop-ups på mine enheder.

Det er et open source projet, som jo betyder at koden er offentligt tilgængelig.

Jeg anbefaler den til alle der bruger Safari

Du kan læse mere på hjemmesiden, hvor der også er links til udvidelsen.

Læs videre

Bestem selv om Apple må lytte med.

Der er kommet vigtige nye funktioner i iOS 13, som forbedrer sikkerhed og privacy.

Den nyeste version af operativsystemet til iPad og iPhone, der kom i version 13 i september, er nu nået til version 13.2, og netop frigivet. Udover at der er rettet en del fejl, er der tilføjet nogle vigtige settings, jeg mener man bør forholde sig til.

Især hvis man går op sikkerhed og det at have mulighed for at kontrollere, hvad Siri gør.

Læs videre

Apple: Har præciseret deres privacy politik med ny hjemmeside.

Apple har altid haft en privacy sektion på deres hjemmeside, men i det typiske sprog, som almindelig mennesker ikke gider læse, ej heller forstår.

Men den 6. november 2019, publisere man en ny opdateret privacy hjemmeside, så den nu er i et forståeligt dansk, med sigende overskrifter og flotte animationer.

Brugerne kan nu nemt få viden om, hvad Apple gør på tværs af deres software og services for at manifestere privatlivets fred.

Tag et kig på hjemmesiden her

Læs videre

Apple iOS 13 beskytter dit privatliv

Rigtig mange mennesker har en Apple dims, -en iPhone, iPad eller Mac, som de enten har købt privat eller som for de fleste en iPhone og iPad fra firmaet.

Da iOS 13 blev vist på WWDC, fik vi indsigt i det nye operativsystem til iPhone og iPad. Det er fyldt med nye muligheder, det bliver hurtigere, og der kommer en del nye ting omkring privacy og sikkerhed.

Læs videre