Chrome udvidelser igen et problem for op mod 500.000 brugere

Sikkerheds efterforskere hos firmaet ICEBERG har fornyligt fundet fire Google Chrome udvidelser i den officielle Google Chrome Web Store.

De  indeholder skadelig kode,  som ialt skulle være installeret på mere end 500.000 enheder.

Google Chrome har idag 60% markedsandel

Google Chrome er i følge W3, grafik herunder,  og andre websites, den mest brugte web browser, med tæt på 60% udbredelse.

Webbrowser w3

Google Chrome udvidelser, installeres oftest af brugere for at forbedre oplevelsen, men når man kan risikere og installere skadelige udvidelser i sin Google Chrome browser,  sågar direkte fra Google’s officielle Google Chrome Webshop, ja så er det et stort problem for såvel virksomheder som private.

Udfordringen er jo faktisk at man som bruger ikke har en chance for at vide om det man installere er skadelig eller ej, så det bedste råd jeg kan give er:

  1. Hvor mange installationer er der af udvidelsen, ikke nogen garanti, men jeg tror på at hvis der er rigtig mane, ja så vil chancen for skadelig kode være reduceret.
  2. Husk og sikre at dine udvidelser er opdaterede
  3. Fjern udvidelser som du ikke bruger

Du kan se en detaljeret beskrivelse af ICEBERG’s opdagelse her

ICEBERG har også adviseret relevante organisationer inden udgivelsen af denne besked såsom National Cyber Security Centre of The Netherlands (NCSC-NL), the United States Computer Emergency Readiness Team (US-CERT), the Google Safe Browsing Operations team, and ICEBRG customers that were directly impacted by this malware.