Er du ramt af Facebook lækagen?

Fredag fortalte Facebook, at de havde opdaget en sikkerhedsbrist d. 25 September 2018. Denne brist skulle have kompromitteret 50 millioner Facebook konti.

Jeg er ikke selv nogen stor fan af Facebook mere, men jeg er selvfølgelig glad for, at de fortæller dette kort tid efter, at de opdager det. Ifølge GDPR skal de jo informere brugerne indenfor 72 timer. Men Facebook har vist ingen planer på den korte bane om at leve op til GDPR.

50 millioner brugere! Er det så det virkelige tal, eller melder Facebook ud om et par uger, med en opgradering af antallet til 100 eller 200 millioner brugere? Det har jo før været Facebook’s strategi at starte ud “lavt”, for senere at opgradere begivenheden.

Hvad bør du gøre nu?

Der er ingen tvivl om, at rigtig mange gerne vil have fat i dine data. Dem der har dine data, skal blot lave en lille fejl, så snupper hackerne dem.

Derfor bør du få dig en password manager. Du ved sikkert allerede, at jeg foretrækker 1Password , men der findes flere andre.  Det vigtigste er, at du aldrig bruger det samme password på mere end en hjemmeside, og hvis muligt aktiverer 2-faktor godkendelse.