Er Twitter beskeder en sikkerhedsrisiko

Den nuværende situation omkring Twitter og dennes fremtid, syntes jeg er meget usikker, så jeg foreslår at man forbereder sig på det værste. Jeg oprettede mig selv på twitter i 2007, men har aldrig brugt Twitter som en fast del af min hverdag. 

Hvad er det som bekymre mig?

De såkaldte direkte besked, som er en chat mig og en anden Twitter bruger.

Hvorfor er det bekymrende?

Jeg håber ikke at nogen har skrevet noget i sine direkte beskeder som er direkte fortroligt, men man kan jo godt have haft en dialog, som man ikke syntes skal deles offentligt. 

Hvad kunne der ske?

  1. Beskederne er IKKE end-to-end krypterede, ej heller når de opbevares af Twitter, så enhver der kan få adgang til beskederne kan læse dem, her tænker jeg også på ansatte hos Twitter.
  2. Da alle jo kan følge med i det kaos der tilsyneladende pågår hos Twitter, ikke mindst fordi mere en halvdelen af de ansatte er fyret, kunne man jo godt frygte at der pludselig skete en fejl, der gjorde at ens beskeder blev offentligt tilgængelige. 
  3. Hvad hvis Twitter kollapser totalt.

Hvad bør jeg gøre?

Personligt har jeg været inde at skimme mine.

De fleste af beskederne er fra nogle jeg er begyndt at følge, hvor de skriver tak for at jeg følger dem, så dem er jeg ikke nervøse for skal komme til andres kendskab.

Men der var beskeder derinde hvor jeg havde haft en dialog med en anden Twitter bruger, som jeg nu har slettet, igen ikke fordi det var fortrolige data, men da jeg havde Twitter dialogen, tænkte jeg jo ikke på at de en dag skulle offentliggøres.

Så mit råd er derfor, check din beskeder, og slet dem som du bestemt ikke ønsker skal ud til offentligheden hvis det ved en Twitter skulle ske.

PS: Der er rygter om at twitter arbejder på end-2-end kryptering, men vi ved jo ikke hvad det vil betyde, vil det også gælde “gamle” beskeder?