STOP med at bruge din mailadresse til Nyhedsbreve.

Ved tilmelding af et nyhedsbrev, -hvad nu hvis det ikke giver mig værdi, kan jeg så afmelde nyhedsbrevet igen? I henhold til GDPR skal det være lige så nemt at tilmelde sig som at afmelde sig. Men alle har oplevet, at sådan er det ikke altid. Selvom du har retten på din side, hjælper det jo ikke, hvis nyhedsbrevs ejeren fortsætter med at sende dig mail.

Hvis du tilmelder dig et udenlandsk nyhedsbrev, gælder GDPR jo ikke nødvendigvis. Måske sælger hjemmesiden endda din mailadresse til andre sites.

Hvad er løsningen?

At du bruger en unik mailadresse, når du tilmelder dig et nyhedsbrev.

Den tekniske løsning (gratis)?

En unik mailadresse får du via et alias. Du tilføjer et alias på din mailkonto, ved at logge ind på din konto hos din mail udbyder. Her kan du så vælge et alias, så du ved hvor nyhedsbrevet kommer fra, [email protected]. Hvis du så ikke ønsker at modtage mail derfra mere, så sletter du blot alias’et igen. Nemt!

Den nemme måde med iCloud+

Hvis du er Apple bruger, iPhone, iPad eller Mac bruger, er der nu kommet en ny funktion i iOS 15. Skjul min e-mail. Det er til de brugere, der har tilkøbt iCloud+, tidligere blot iCloud. Med iOS 15 blev iCloud+ til for abonnementer over 50 GB. Jeg håber faktisk at du har sådan en konto, og bruger den til backup af dine enheder og til at synkronisere dine fotos.

Når du er på en hjemmeside og vil tilmelde dig med e-mail i Safari, vil den tilbyde “skjul min e-mailadresse”.

Når du vælger dette, vil Apple oprette en random mailadresse, der peger på din mail, men som jo ikke er din normale mailadresse.

Set fra nyhedsbrevs udgiveren, er du en modtager af nyhedsbrevet, men nu er du selv 100% i kontrol, og kan nemt afmelde nyhedsbrevet. Dette gøres blot ved at gå ind på din iPad eller iPhone i:

  1. Indstillinger.
  2. Klik på dit billede øverst.
  3. Vælg iCloud.
  4. Vælg Skjul min e-mailadresse.
  5. Slet eventuelle websites der har fået en mailadresse af dig, men hvor det ikke lykkedes at afmelde nyhedsbrevet. Nu sletter du den e-mailadresse, og dermed slut med at modtage SPAM nyhedsbreve.

Jeg foreslår dog altid, at man først forsøger at afmelde nyhedsbrev på vanlig vis. Men hvis ikke det stopper, ja så sletter du jo bare e-mailadressen, du benyttede ved tilmelding til nyhedsbrevet.

Hvad betyder det for dem der udgiver nyhedsbreve?

For mig vil det betyde, at jeg ikke aner hvem der modtager mine nyhedsbreve. Jeg har indtil nu bedt om for- og efternavn samt emailadresse. Jeg overvejer at droppe at bede om modtagerens navn. Dette vil betyde, at jeg ikke længere opsamler personhenførbare data, men blot mailadresser, der jo kunne være en random mail. Derved undgår undgår jeg jo GDPR delen.

Mere info om iCloud+

Du kan læse mere om iCloud+ :

  • iCloud privat datatrafik
  • Skjul min e-mail
  • HomeKit Sikker video
  • Tilpasset e-maildomæne
  • Familedeling