Bestem selv om Apple må lytte med.

Der er kommet vigtige nye funktioner i iOS 13, som forbedrer sikkerhed og privacy.

Den nyeste version af operativsystemet til iPad og iPhone, der kom i version 13 i september, er nu nået til version 13.2, og netop frigivet. Udover at der er rettet en del fejl, er der tilføjet nogle vigtige settings, jeg mener man bør forholde sig til.

Især hvis man går op sikkerhed og det at have mulighed for at kontrollere, hvad Siri gør.

Amazon Alexa, Google Assistant & Apple Siri lader andre lytte til dine samtaler.

Dette var noget der virkelig trak mange overskrifter, det at der var personer, der sad og lyttede til vores “private” samtaler. Den korte forklaring var, at man gjorde det for at forbedre servicen. Som når jeg beder om “tænd lys i køkken”,- skete det så? Og hvis ikke, hvad var årsagen. Det var ikke nødvendigvis ansatte hos Amazon, Google eller Apple, der lyttede. Men 3. parts software leverandører, hvis service blev brugt på de nævnte platforme.

Alle 3 erkendte sig skyldige.

Apple skyndte sig og løse problemet ved at stoppe denne 3 parts lytning af mere end 1.000 Siri samtaler dagligt. Apple lovede også at brugerne i version 13.2 ville få mere kontrol over Siri, som blev frigivet 28. oktober 2019.

Det er første gang, at Apple har givet iPhone, iPad og Watch brugere denne kontrol over Siri. Det giver dig mulighed for at slette Siri (din dikterings historik) fra Apple’s servere.

Det betyder også, at Apple anerkender, at deres brugere er interessere sig for sikkerhed og privatliv. Det gøres selvfølgelig også i en forventning om, at brugere vælger Apple telefoner fremfor Google android, som ofte ses som mere usikre enheder.

Hvordan bruger jeg de nye sikkerheds indstillinger?

Du vil som udgangspunkt efter installation af iOS 13.2, få en Pop-up der spørger, om du vil tillade deling af Siri data med andre personer.

Hvis du allerede har godkendt dette, kan du ændre din beslutning ved at gå til Indstillinger > Anonymitet > Analyse og forbedringer > Gør Siri & diktering bedre og sæt den til “off”

Apple iOS 13.2 slet din Siri historik.

Når du har downloadet og installeret 13.2, kan kan du slette historikken via: Indstillinger > Siri og søgning > Historik for Siri og Diktering.

En positiv udvikling

Jeg er glad for, at det nu er muligt at kontrollere om andre skal lytte med på mine Siri “samtaler”. Det er selvfølgelig en funktion, der burde have været der for lang tid siden, og jeg tror at vi vil se flere og flere af denne type settings i fremtiden.