Hvor er dine bilnøgler?

Sommerferie, så hvem gider skrive eller læse om GDPR og IT-sikkerhed. Så denne artikel, bliver med fokus på en privat oplevelse.

Hvor er mine nøgler?

Det er et af mine faste spørgsmål. Hvis du spørger mine kone eller børn, vil de sige, at når jeg om morgen var gået ud til bilen, gik der 2 minutter, før jeg kom ind igen, for at hente bilnøgler, pung eller mobiltelefon. Jeg finder dem som regel indenfor kort tid.

Værre er hvis man ikke kan finde sine bilnøgler. Jeg spurgte hos mekanikeren hvad en ny nøgle koster. 2.600,- kr.! Det kunne jo også være en ekstra nøgle, man har lagt et hemmeligt sted, men ikke lige kan huske hvor.

Mange andre ting.

Der er mange andre ting, som jeg nødig vil miste. Eller hvis de blev stjålet, ville jeg rigtig gerne have en mulighed for at se, hvor de befinder sig.

Jeg købte…..

et sæt med 4 x Apple Airtags. En lille dims på størrelse med en “tyk” femmer. Den kan enten blot lægges i pungen, eller hænge som vedhæng til nøgler etc.

Hvordan virker det?

Når en Airtag er i nærheden af din egen iPhone, vil du kunne se at den er i nærheden. Og nyere iPhones, 11 ->, vil også guide dig med hvor mange meter væk og hvilken retning du skal bevæge dig for at finde den. Samtidig kan du vælge at bede den udsende en høj lyd, så du også på den måde kan lytte dig frem til den.

Hvad kan det også bruges til?

Hvis du nu har tabt eller fået stjålet en dims med en Airtag, så melder du den mistet inde i Find app’en, og giver besked om hvad der skal ske, når den lokaliseres.

 1. Fortæl mig, når den er fundet.
  Jeg modtager en notifikation, når lokaliteten bliver tilgængelig
 2. Lås til Pardannelse.
  Denne er forbundet med dit Apple-ID, så igen andre kan oprette pardannelse med den.
 3. Læg en besked.
  Angiv et telefonnummer eller en e-mailadresse, så den person der finder din genstand, kan kontakte dig.

Så jeg har nu valgt at nøgler, pung, rygsæk, kamera med mere har en Airtag. Jeg har faktisk også lagt en skjult i min bil. … det kræver selvfølgelig at der er en iPhone i nærheden, men mon ikke også tyven har iPhone? 😉

Du skal bruge

 1. Appen som du bruger til at finde andre personer, dine Apple dimser og genstande
 2. Apple Airtags