Husk at slette bilens data ….

– Overvejer du at sælge din bil, -eller leje en bil?

Så vil jeg minde dig om, at du bør rense bilen for dine personlige data.

Din bil er en computer, der gemmer på en masse data, på samme måde som din Smartphone og PC. Når du sælger din bil eller afleverer den lejede bil retur, er der nogle ting du bør gøre.

Nogle biler har en fabriks reset knap, der vil sørge for at alle data tilbagestilles, som da den forlod fabrikken. Men det er ikke altid nok. Nogle biler har abonnementer, som stadig vil være aktive efter et fabriks reset. Det kunne være et WiFi hotspot med data abonnement, eller en GPS overvågning også med et Sim-kort abonnement. Så det er nødvendigt at du også afmelder disse.

8 ting du som minimum bør slette:

Her er 8 ting du minimum bør slette, inden du afleverer bilen, og husk at det også gælder lejebiler:

  1. Telefon kontakter og adresse bog, ofte synkroniseret via Bluetooth.
  2. Mobile apps relateret til bilen, med login information eller data som udover at være på din mobil, også kan være gemt i bilens system.
  3. Digitalt indhold som musik gemt på en indbygget harddisk.
  4. Lokations data, som adresser og ruter du har kørt, hjemme-, arbejds- og favorit adresser gemt i navigations systemet.
  5. Garage eller portåbner.
  6. Fjern eventuelle apps som nogle biler tilbyder, hvor du kan kontrollere og aktivere funktioner i bilen som f.eks. at starte opvarmningen.
  7. Slet nummerpladen i din parkerings app
  8. Opsig abonnementer tilknyttet bilen

Jeg kunne selv følge en bil 2 år efter.

Jeg har selv oplevet at aflevere en leaset bil med en GPS tracker installeret. 2 år efter jeg havde tilbage leveret bilen, blev jeg nysgerrig. Kunne jeg stadig følge den? Ja det kunne jeg. Jeg kunne stadig logge ind på portalen, og se info som dato, start og slut tidspunkt, rute, km tæller med mere. I dette tilfælde var det jo leasing firmaet, der burde have afmeldt mig som bruger, og dermed min adgang til bilens GPS portal. Jeg tvivler på at den nye ejer vidste, at jeg kunne have overvåget hans kørsel, hvis jeg ønskede det.