WhatsApp verdens største telefonselskab vil vide alt om dig

WhatsApp bruges af rigtig mange mennesker, og er en billig måde at lave især udenlandske opkald med. De vil nu kræve, at du afleverer flere oplysninger, og hvis ikke du vil godkende de nye betingelser, må du forlade tjenesten.

Så hvis du er bruger af WhatsApp, har du nok allerede fået en besked om de nye betingelser, hvor du skal trykke på Agree.

Hvem er det nu lige, der ejer WhatsApp?

Facebook købte dem i 2014 for 116 milliarder kroner… ja for en service du ikke betaler for. Det gør du med dine data. Som nævnt tidligere, er Apple begyndt at kræve at App udviklere fortæller detaljeret hvilke data, deres app snupper.

Hvis du har lyst til at læse den nye WhatsApp privatpolitik, så husk at medbringe noget opkvikkende, da du skal igennem 8.000 ord, men efter min mening er der ingen grund til at læse den. Du skal bare forholde dig til de kategorier, som Apple Store viser, at de opsamler. Hvis du har det ok med at aflevere alle disse info til dem, så fortsæt brugen.

Alternativ til WhatsApp & Facebook Messenger.

Hvis dem du skal tale med, også har en iPhone, ville jeg bruge den allerede indbyggede Facetime app. Men hvis du skal kommunikere udenfor Apple, måske med en Android bruger, så vil jeg foreslå, Signal, som er en non-profit organisation, der udvikler og vedligeholder denne sikre app. Den findes til de fleste platforme som iOS. Mac, Windows, Android og Linux.

De lever ikke af dine data, men i stor udstrækning af donationer.

Den bedste reference for privacy ifølge deres egen hjemmeside er, at Edward Snowden anvender den.