Er Microsoft blevet en seriøs sikkerheds leverandør

– Microsoft bliver ved med at udfordre de etablerede sikkerhedsleverandører. Senest med en top placering i Gartner’s Magic Quadrant for Endpoint Protection Platforms.

Analyse firmaet Gartner har netop frigivet deres Magic Quadrant for Endpoint Protection Platforms hvor Microsoft er leder af denne.

Men betyder det så, at Microsoft har den bedste løsning?

Tja, -hvad er den bedste løsning? Hvordan definerer du, hvad den bedste løsning er?

Det skal jo hele tiden være i forhold til dit setup.

Gartner Magic Quadrant “Leader” = Bedste produkt?

Nej, bestemt ikke. Der er ingen tvivl om, at Gartner udfører et seriøst arbejde. Og deres Magic Quadrant giver en seriøs indgangsvinkel til at danne sig et overblik over et specifikt område, når der skal indkøbes IT-teknologi eller services. Men når man laver den slags rapporter, vil der jo altid være et valg, mht hvilket segment man henvender sig til, og her mener jeg at, Gartners Magic Quadrant mest henvender sig til større virksomheder.

Jeg har i flere tilfælde fået spørgsmål fra kunder: “Er produktet med i Gartner Magic Quadrant?” Og “Befinder det sig i toppen?” “Hvis ikke, så har det ingen interesse, da ledelsen i min virksomhed kræver det som udgangspunkt.”

Det er som sådan OK. Men det betyder også, at man lader andre vælge produkter og services baseret på deres vurderinger, og ikke baseret på de ønsker og krav din virksomhed har.

Men med denne placering i Gartner rapporten, ville jeg helt sikkert overveje brugen af Microsoft Defender Advanced Threat Protection og helt sikkert evaluere den.

Hvad hvis jeg også har Mac?

Til mine store glæde har Microsoft for en måned siden frigivet Microsoft Defender Advanced Threat Protection for Mac.

Andre har også placeret Microsoft i toppen.

AV-Test, som er anerkendt for deres test af Antivirus software, placerede også Windows Defender i toppen i deres AV-TEST Product Review and Certification Report – May-Jun/2019

Hvorfor er Microsoft pludselig gode på IT sikkerhed.

Microsoft har også indset, at IT sikkerhed nu er et punkt på bestyrelsesmøderne. Så hvorfor ikke også få del i den forretning. Og med deres fokus på Cloud, giver det jo rigtig god mening at tilbyde et abonnement, der indeholder så meget som muligt. Især hvis man kan komme i toppen af diverse tests.

Er dette en betalt reklame for Microsoft?

Jeg har i årtier skældt Microsoft ud for ikke at gøre noget ved IT sikkerhed. Nu gør de noget, og faktisk noget godt.

Det betyder jo ikke, at der ikke er plads til andre leverandører på dette marked. De nuværende og kommende leverandører, vil udfordre Microsoft. Og der er helt sikkert “huller i osten”, som de vil fortælle os om. Faktisk tror jeg, at hele markedet vil oppe sig, og gøre deres services endnu bedre

Fremtiden.

Vil du overveje Microsoft IT sikkerheds løsninger fremover? Og ser du dem som en seriøs spiller på IT sikkerheds markedet?

Send mig gerne dine kommentarer eller spørgsmål til [email protected]